AlevilerBirligi-Bagimsiz Alevi Halk Hareketi  

Geri Git   AlevilerBirligi-Bagimsiz Alevi Halk Hareketi >
KADIMDEN BU YANA ALEVILIK
> Batıni Doktrinler ve Alevilik > Zerdüştlük

Zerdüştlük Zerdüştlük hakkinda genel bilgiler

dikkat: Bosuna denemeyin

Dövme Kültürü

Zerdüştlük

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Alt 24-10-2008, 21:31   #1
AlevilerBirligi
Kul Seyyid
!!!!! YASAKL A N D I !!!!!!!

Ikamet: Welatî Sînemil
Üye No: 1226
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 0
3 mesaja 3 kere tşk edildi
Google Reklamlari
Arrow Dövme Kültürü

80'lik ninenin Zerdüşt sembolleri

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik beldesi Gürkaynak (Kelan) köyünde Zerdüştlük kültürünün izlerine hala rastlanılıyor. Köyde yaşamını sürdüren Fadime Kadem (80), kendisiyle birlikte Mezopotamya'nın en eski kültürel izlerini de yaşatıyor. Kadem'in el, kol ve alnında yer alan 'yıldız' ve 'güneş' motifleri dövmeler yani 'daq' ilk dikkat çeken semboller oluyor. Alnındaki ve kollarındaki 'yıldız' motifleriyle her iki elinde ve göğüs üstündeki 'güneş' motiflerinin daha bir yaşındayken yapıldığı belirten Kadem, motiflerinin uğursuzluğa karşı şans getirdiği düşüncesiyle yapıldığını belirtiyor. Halk arasında 'şahik' ya da 'daq' olarak adlandırılan dövmeler konusunda Kadem, şunları anlatıyor: 'Daq'ı yapmak için duman 'is'inin içine anne sütü ve hayvanların öd keseciğinden elde edilen yeşil renkli bir sıvı (givizdan) karıştırılır. Elde edilen karışım iyice dövülür ve iğneyle vücuda işlenir.' Kadem, 'daq'ın karışımında yer alan 'anne sütünün' neden tercih edildiğini tam olarak bilmediğini söylerken, mitoloji kaynaklarına göre 'Kız çocuğu sahibi annenin sütünün dövmede kullanılışı, Ana Tanrıça'nın ruhunun dövmeyi taşıyana aktarılması ve doğurganlığın işlenmesi' olarak kabul ediliyor.

Kaynak: (MALATYA / DİHA)

Malatya-Akçadağ ilçesi Alevî Köyleri:
29 yerlesim yeri
(27'si Alevi, 2'si karisik)

Ören kasabasi, Aksüt, Altinli, Bayramusagi, Bekirysagi, Büyükçimis, Cakilpinar, Cevirme, Darica, Dedeköy, Dogantepe, Durulova (Körsüleyman), Dutlu, Dümüklü (karisik), Gölpinar (karisik), Gürkaynak, Harunusagi, Kahyali, Karapinar, Kasimusagi, Keller, Kepez (Kürecik), Kol, Küçükçimis, Ortaköy, Sahil, Tatarusagi, Yaylimli

Kul Seyyid isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Kul Seyyid msj tşk edildi:
ozan abbas (07-08-2010)
Alt 24-10-2008, 21:33   #2
AlevilerBirligi
Kul Seyyid
!!!!! YASAKL A N D I !!!!!!!

Ikamet: Welatî Sînemil
Üye No: 1226
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 0
3 mesaja 3 kere tşk edildi
Google Reklamlari
Standart Cevap: Dövme Kültürü

Konuyla İlgili Fotoğraflar:

Kul Seyyid isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Kul Seyyid msj tşk edildi:
ozan abbas (07-08-2010)
Alt 16-07-2010, 17:28   #3
AlevilerBirligi
Mina
Tarikat kapisi Yol Talibi
Aleviler Birliği

Mina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: Almanya
Üye No: 5402
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 50
26 mesaja 76 kere tşk edildi
Google Reklamlari

merhaba

dövmeler bizim ailede de büyük anlam tasiyor, anne tarafinda büyük anneminde dövmesi varmis ellerinde, yukaridaki resimde oldugu gibi, benimde iki dövmem var ayagimda ve elimde, dövmeleri ben cizdim
sadece malatyada degilde bizim dersimde de böyle gelenek var

sevgiler

Imzam:
İnsan Ya Hayrandır Yada Düşmandır Sana... Ya Hiç Yokmuşsun Gibi Unutulursun Yada Bir An Bile Hiç Çıkmazsın AKILDAN

Mina isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Mina mesaja: 2 kişi tşk etti
baskoylu (06-08-2010), ozan abbas (07-08-2010)
Alt 17-07-2010, 11:39   #4
AlevilerBirligi
Sérhildan
Aleviler Birliği

Sérhildan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: Mezra-u Botan
Üye No: 5064
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 30
29 mesaja 75 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Özellikle Dersim ve Qocgiri bölgelerinde oldukca yayin bir kültür.
Benimde büyüklerimin ellerinde,cehrelerinin alın ve cene bölgelerinde dövmeler mevcut.

Sérhildan isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Sérhildan mesaja: 2 kişi tşk etti
Alt 17-07-2010, 11:51   #5
AlevilerBirligi
Mina
Aleviler Birliği

Tesekkur
Google Reklamlari

cekinmesem kendi dövmelerin resmini cekip buraya eklerdim

Imzam:
İnsan Ya Hayrandır Yada Düşmandır Sana... Ya Hiç Yokmuşsun Gibi Unutulursun Yada Bir An Bile Hiç Çıkmazsın AKILDAN

Alt 17-07-2010, 12:21   #6
AlevilerBirligi
Sérhildan
Aleviler Birliği

Sérhildan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: Mezra-u Botan
Üye No: 5064
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 30
29 mesaja 75 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Neden cekiniyorsunuz?
sahsen bahsettikleriniz dövmeleri görmek isterim.Cekinmeyiniz.
Benimde vücudumun bir bölgesinde yıllardır zerdüstü temsil eden figürün dövmesi var.
Sérhildan isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Sérhildan mesaja: 2 kişi tşk etti
Alt 17-07-2010, 14:49   #7
AlevilerBirligi
ozan abbas
Birlik Denetmeni
Aleviler Birliği

Üye No: 1668
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 469
144 mesaja 280 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Alıntı:
Mina Mesajı göster
cekinmesem kendi dövmelerin resmini cekip buraya eklerdim

Saygideger Mina,

Yoksa sizin dövmeler böylesi geleneksel dövmelere benzemiyormu, güncel dövmelerden mi.! Bunun icin mi cekiniyorsunuz.

Siz cekinmesem diyince ilk olrak aklima bu ihtimal geldi.

Saygilarimla

Ozan abbas

Imzam:
ozan sizin gelin beri
bu gün dününden ileri
emek yoğurur sizin için
saza tutunmuş elleri
ozan abbas isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ozan abbas msj tşk edildi:
baskoylu (06-08-2010)
Alt 17-07-2010, 15:15   #8
AlevilerBirligi
bandiera_rossa
Birlik Yöneticisi

bandiera_rossa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1564
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 146
59 mesaja 139 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Arkadaşlar kim ne derse desin,neyi simgelerse simgelesin,ne adına yapılırsa yapılsın; ben bu "dövme kültürü" nün yanlış olduğunu düşünüyorum,dahası insan vücudunu bir haritaya çevirmenin yakışıksız olduğu kanısındayım,üstelik bazı dövmeler kalıcı oluyor ve bir daha çıkmıyor.Tabii bu sembolleri insan vücudu dışında duvarlara,kağıda,bir tahtanın üzerine ve ya başka bir cansız cisme işleyip,çizmenin daha doğru ve daha sanatsal olacağını ve daha anlamlı olduğunu düşünüyorum.İnsanın kendi vücudunun her hangi bir bölgesinde ki şekle bakarak bir şeyleri hatırlamasını ve ya başka insanlar üzerinde düşünsel etki yaratmayacağını aksine itici geleceğini (şahsen bendeki bıraktığı izlenim olumsuz yöndedir) düşünüyorum.Ayrıca eğer ki bazı şeyler gelenekse,her geleneğin doğru ve yerinde olmadığı kanısındayım,tabii ki aksini düşünen arkadaşlara saygım var ama,bazı gelenek ve töreler bilmem kaçıncı yüz yılda ve farklı bir yaşam tarzı ve farklı dönemlere ait geleneklerin,kalkması,değişmesi,dönüşmesi taraftarıyım,örneğin dövme yapmak isteyenler bunu vücuduna değilde,başka bir cisim üzerine çizip,geliştirerek sanatada katkı sağlayabilir,bir topluluk için anlamını daha farklı biçimlerde yansıtabilir,yanlışmı düşünüyorum.Her töre,her gelenek her zaman "doğru ve yerinde olan" bir şey değildir.Dahası farklı topluluklara ait geleneklerin her yaptığı şey,geleceğe bırakmak istediği ve ya yaşatmak istediği şeyler,her zaman doğru şeyler olmayabilir ya da bir zaman diliminde doğru ve kabul edilebilir şeyler,başka bir zamanda "yanlış ve gereksiz" şeyler olarak karşımıza çıkabilir.

Çağımızda kapalı aşiret yaşantısı ve aşiret toplumunun kültür ve sosyal olguları değişmek,dönüşmek ve döneme uygun hale gelmek zorundadır.

Imzam:
Ağlamak için erken/Gülmek için geç...
Ahmet ERHAN
bandiera_rossa isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bandiera_rossa mesaja: 2 kişi tşk etti
Alt 17-07-2010, 18:52   #9
AlevilerBirligi
Mina
Aleviler Birliği

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
ozan abbas Mesajı göster
Saygideger Mina,

Yoksa sizin dövmeler böylesi geleneksel dövmelere benzemiyormu, güncel dövmelerden mi.! Bunun icin mi cekiniyorsunuz.

Siz cekinmesem diyince ilk olrak aklima bu ihtimal geldi.

Saygilarimla

Ozan abbas
Sevgili ozan_abbas,

benimkisi güncel dövme degil, bizim geleneklere göre kendim cizdim motifleri..

saygilar

Alıntı:
bandiera_rossa Mesajı göster
Arkadaşlar kim ne derse desin,neyi simgelerse simgelesin,ne adına yapılırsa yapılsın; ben bu "dövme kültürü" nün yanlış olduğunu düşünüyorum,dahası insan vücudunu bir haritaya çevirmenin yakışıksız olduğu kanısındayım,üstelik bazı dövmeler kalıcı oluyor ve bir daha çıkmıyor.Tabii bu sembolleri insan vücudu dışında duvarlara,kağıda,bir tahtanın üzerine ve ya başka bir cansız cisme işleyip,çizmenin daha doğru ve daha sanatsal olacağını ve daha anlamlı olduğunu düşünüyorum.İnsanın kendi vücudunun her hangi bir bölgesinde ki şekle bakarak bir şeyleri hatırlamasını ve ya başka insanlar üzerinde düşünsel etki yaratmayacağını aksine itici geleceğini (şahsen bendeki bıraktığı izlenim olumsuz yöndedir) düşünüyorum.Ayrıca eğer ki bazı şeyler gelenekse,her geleneğin doğru ve yerinde olmadığı kanısındayım,tabii ki aksini düşünen arkadaşlara saygım var ama,bazı gelenek ve töreler bilmem kaçıncı yüz yılda ve farklı bir yaşam tarzı ve farklı dönemlere ait geleneklerin,kalkması,değişmesi,dönüşmesi taraftarıyım,örneğin dövme yapmak isteyenler bunu vücuduna değilde,başka bir cisim üzerine çizip,geliştirerek sanatada katkı sağlayabilir,bir topluluk için anlamını daha farklı biçimlerde yansıtabilir,yanlışmı düşünüyorum.Her töre,her gelenek her zaman "doğru ve yerinde olan" bir şey değildir.Dahası farklı topluluklara ait geleneklerin her yaptığı şey,geleceğe bırakmak istediği ve ya yaşatmak istediği şeyler,her zaman doğru şeyler olmayabilir ya da bir zaman diliminde doğru ve kabul edilebilir şeyler,başka bir zamanda "yanlış ve gereksiz" şeyler olarak karşımıza çıkabilir.

Çağımızda kapalı aşiret yaşantısı ve aşiret toplumunun kültür ve sosyal olguları değişmek,dönüşmek ve döneme uygun hale gelmek zorundadır.
Sevgili bandiera_rossa,

asiret yasantisi degil benimkisi, unutulan ve kaybolma tehlikesi yasayan kültürümün motiflerini kendim cizerek dövme yaptirdim..
dövmelerin yeri hemen göze batmiyor, elimde olan gecici ama ayagimda olan kalici dövme, sadece yaz aylarinda ayakta olan gözüküyor, moda olarak görmüyorum, sonucta anlatimlara göre kendim cizdim ve ben eminim ki, hic bir zaman bundan rahatsiz olmiyacagim, burnumda hizmada var, anneanneminde hizmasi vardi, ben bu tür seyleri moda ve gecici oldugu icin yaptirmadim, benim özümün bir parcasi olarak görüyorum, begenilsin veya begenilmesin, ben kendim bu secimi yaptiktan sonra kendim bilmeliyim diye düsünüyorum, zaten giydigim esyaya kadar kendim cizer ve otantik giyimlerimi hazirlarim, hobi diyelim buna, ayni cizdigim resimler gibi
sizin görüsünüze göre itici olabilir, saygi duyarim, sizde benim secimimde saygi gösterirsiniz, eminim

sevgiler ve saygilar

Mina

Imzam:

Alt 18-07-2010, 00:16   #10
AlevilerBirligi
bandiera_rossa
Birlik Yöneticisi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Mina Mesajı göster
Sevgili ozan_abbas,

benimkisi güncel dövme degil, bizim geleneklere göre kendim cizdim motifleri..

saygilar

Sevgili bandiera_rossa,

asiret yasantisi degil benimkisi, unutulan ve kaybolma tehlikesi yasayan kültürümün motiflerini kendim cizerek dövme yaptirdim..
dövmelerin yeri hemen göze batmiyor, elimde olan gecici ama ayagimda olan kalici dövme, sadece yaz aylarinda ayakta olan gözüküyor, moda olarak görmüyorum, sonucta anlatimlara göre kendim cizdim ve ben eminim ki, hic bir zaman bundan rahatsiz olmiyacagim, burnumda hizmada var, anneanneminde hizmasi vardi, ben bu tür seyleri moda ve gecici oldugu icin yaptirmadim, benim özümün bir parcasi olarak görüyorum, begenilsin veya begenilmesin, ben kendim bu secimi yaptiktan sonra kendim bilmeliyim diye düsünüyorum, zaten giydigim esyaya kadar kendim cizer ve otantik giyimlerimi hazirlarim, hobi diyelim buna, ayni cizdigim resimler gibi
sizin görüsünüze göre itici olabilir, saygi duyarim, sizde benim secimimde saygi gösterirsiniz, eminim

sevgiler ve saygilar

Mina

Sevgili Mina lütfen yanlış anlamayın,sizin şahsınızla ilgili yazmadım,sadece düşüncelerimi aktarmak istedim ve size göre yanlışta olabilir.Elbette ki her insanın kendi bedeni ile ilgili vereceği kararlar sadece kendisi ile alakalıdır ve tercih gene kendisine aittir.Ben sadece bende bıraktığı izlenimle ilgili düşüncemi açıkladım,tabii her insanda aynı izlenimi bırakmaz ama ben genede şekillerin farklı bir cisim üzerine ve düşünceninde zihne yazılmasından yanayım.Öyleki,bir insanın vücuduna, çok saygı duyduğum,sevdiğim bir insan olan,son maceracılardan Ernesto'nun dövmesini yapmasının önemli olmadığını, onun yaşatmak istediği düşünceyi pratik yaşamında sergilemesinin bir dövmeyi sergilemekten çok daha önemli ve çok daha anlamlı olduğu kanısındayım.Yani simgeleri görsel anlamda değil,düşünsel anlamda yaşatma taraftarıyım ve düşünsel anlam her şeyin,her şeklin,her çizimin üstündedir.

Imzam:
Ahmet ERHAN

Konu bandiera_rossa tarafından (06-08-2010 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
bandiera_rossa mesaja: 2 kişi tşk etti
Alt 06-08-2010, 21:47   #11
AlevilerBirligi
mercan50
Marifet Kapisi Yol Talibi
Aleviler Birligi

mercan50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1517
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 35
15 mesaja 28 kere tşk edildi
Google Reklamlari

arkadaşlar.ben küçüktüm.köyden gelinimiz geldi..alnın ortasında damla şeklinde döğme vardı.yani 48 sene önce.bu gelinimiz emirlerdendi ocaklar.dedeler yani.araştırdım emirler cok kuvvetli geçmişe sahip.şimdi biz kimiz*?emirler dersim kökenli.sevgimle yorum yapamıyorum.fazlada araştıramadım.

Imzam:
mercan50 isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
mercan50 mesaja: 3 kişi tşk etti
bandiera_rossa (06-08-2010), baskoylu (06-08-2010), ozan abbas (07-08-2010)
Alt 07-08-2010, 10:21   #12
AlevilerBirligi
Mina
Aleviler Birliği

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
mercan50 Mesajı göster
arkadaşlar.ben küçüktüm.köyden gelinimiz geldi..alnın ortasında damla şeklinde döğme vardı.yani 48 sene önce.bu gelinimiz emirlerdendi ocaklar.dedeler yani.araştırdım emirler cok kuvvetli geçmişe sahip.şimdi biz kimiz*?emirler dersim kökenli.sevgimle yorum yapamıyorum.fazlada araştıramadım.

sevgili mercan abla,

benim anneanneminde dövmeleri cokmus, alninda,ellerinde,ayaklarinda varmis...burnunda hizma varmis..ben 16 yasindayken hizma yaptirdim, o zamanlar moda haline gelmemisti, sonrasinda dövme yaptirmaya basladim, motiflerini anlatimlara göre cizip uzmana gidip son haline getirttim..ve hic pisman olmadim, yaz aylarinda annem ile kina da dövme yapiyorum, cok güzel ve anlamli görünüme sahip olan kina dövmeleri

sevgiler

Imzam:

Mina mesaja: 4 kişi tşk etti
bandiera_rossa (07-08-2010), baskoylu (07-08-2010), mercan50 (07-08-2010), ozan abbas (07-08-2010)
Alt 07-08-2010, 14:49   #13
AlevilerBirligi
bandiera_rossa
Birlik Yöneticisi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Mina Mesajı göster
sevgili mercan abla,

benim anneanneminde dövmeleri cokmus, alninda,ellerinde,ayaklarinda varmis...burnunda hizma varmis..ben 16 yasindayken hizma yaptirdim, o zamanlar moda haline gelmemisti, sonrasinda dövme yaptirmaya basladim, motiflerini anlatimlara göre cizip uzmana gidip son haline getirttim..ve hic pisman olmadim, yaz aylarinda annem ile kina da dövme yapiyorum, cok güzel ve anlamli görünüme sahip olan kina dövmeleri

sevgiler

Yahu dostum bırak bu aksesuarları,hızmaydı, dövmeydi,küpe,kolye derken "ayaklı minyatür kuyumcu" gibi olmaya gerek yok.İnsanın bedenini haritaya çevirmesine de gerek yok.

Imzam:
Ahmet ERHAN
bandiera_rossa mesaja: 3 kişi tşk etti
baskoylu (08-08-2010), Mina (07-08-2010), ozan abbas (08-08-2010)
Alt 07-08-2010, 23:26   #14
AlevilerBirligi
Mina
Aleviler Birliği

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Yahu dostum bırak bu aksesuarları,hızmaydı, dövmeydi,küpe,kolye derken "ayaklı minyatür kuyumcu" gibi olmaya gerek yok.İnsanın bedenini haritaya çevirmesine de gerek yok.

inan, senlen tatli sekil tartismak icin kuvvetim yok bugün

ama sanki beni tanimiyormus gibi yazmis, pehhhhh

bana süs filan gerekmiyor bile-zaten güzelim, hahahahha

hadi bye sana, benim dinlenmem gerek uzun sacli dost

3 hafta kaldi, unutma

Imzam:

Bahtiyariz (08-08-2010), bandiera_rossa (08-08-2010), baskoylu (08-08-2010), ozan abbas (08-08-2010)
Alt 08-08-2010, 00:25   #15
AlevilerBirligi
bandiera_rossa
Birlik Yöneticisi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Mina Mesajı göster
inan, senlen tatli sekil tartismak icin kuvvetim yok bugün

ama sanki beni tanimiyormus gibi yazmis, pehhhhh

bana süs filan gerekmiyor bile-zaten güzelim, hahahahha

hadi bye sana, benim dinlenmem gerek uzun sacli dost

3 hafta kaldi, unutma
Heyy ....can dostum benim; seni tanıyorum ama,hani eskisi kadar olmasada seni kızdırmak bazen iyi oluyor.Yahu arkadaşlar bu Mina var ya,bu siyah kuşak kareteci,yahu kaç kere ben onu kızdırınca bana "yahu senin yanına gelince sana gösteririm" dedi biliyormusunuz?İnanın korkmadım dersem yalan olur,halbuki bende yan yana yürürken en azından güven duyabilieceğim biri olur diye sevinmiştim nerdeeeee?????????Biz adamı hem severiz,hem de döveriz tarzında biri çıktı karşıma.Ayrıca bu dostum yakında evleniyor,benide düğününe davet etti,Minacığım can dostum bak yakında evleneceksin,hani biraz her şeye kızmasan iyi olur.Ayrıca şunuda hemen söyleyim;Bu can dostum,hiç bir aksesuara,hiç bir şekle ve süse ihtiyaç duymayacak derecede güzel bir bayandır,biraz Amazondur ama ne yapalım.Kendisi beni defalarca "uyuzlukla" suçlamıştır.Ama genede ona takılmayı ve onu kızdırmayı özledim ama dostumun hasta oluşuna üzüldüm,geçmiş olsun.Sen hele bir iyileş senle o zaman uğraşırım.Hem artık saçlarım uzun değil,hani uzun olsada ense hizasını hiç geçmemişti ama,artık uzun saçlı değilim...

Imzam:
Ahmet ERHAN

Konu bandiera_rossa tarafından (08-08-2010 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.
bandiera_rossa mesaja: 4 kişi tşk etti
Bahtiyariz (08-08-2010), baskoylu (08-08-2010), Mina (08-08-2010), ozan abbas (08-08-2010)
Alt 08-08-2010, 10:10   #16
AlevilerBirligi
Mina
Aleviler Birliği

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Heyy ....can dostum benim; seni tanıyorum ama,hani eskisi kadar olmasada seni kızdırmak bazen iyi oluyor.Yahu arkadaşlar bu Mina var ya,bu siyah kuşak kareteci,yahu kaç kere ben onu kızdırınca bana "yahu senin yanına gelince sana gösteririm" dedi biliyormusunuz?İnanın korkmadım dersem yalan olur,halbuki bende yan yana yürürken en azından güven duyabilieceğim biri olur diye sevinmiştim nerdeeeee?????????Biz adamı hem severiz,hem de döveriz tarzında biri çıktı karşıma.Ayrıca bu dostum yakında evleniyor,benide düğününe davet etti,Minacığım can dostum bak yakında evleneceksin,hani biraz her şeye kızmasan iyi olur.Ayrıca şunuda hemen söyleyim;Bu can dostum,hiç bir aksesuara,hiç bir şekle ve süse ihtiyaç duymayacak derecede güzel bir bayandır,biraz Amazondur ama ne yapalım.Kendisi beni defalarca "uyuzlukla" suçlamıştır.Ama genede ona takılmayı ve onu kızdırmayı özledim ama dostumun hasta oluşuna üzüldüm,geçmiş olsun.Sen hele bir iyileş senle o zaman uğraşırım.Hem artık saçlarım uzun değil,hani uzun olsada ense hizasını hiç geçmemişti ama,artık uzun saçlı değilim...

bu güzelim düsüncelerin icin cok sagol, can yüregim...

hem amazonluk iyidir

iyilesmeye calisiyorum, geldigimde haber veririm sana

can dostum

Imzam:

Bahtiyariz (08-08-2010), bandiera_rossa (08-08-2010), baskoylu (08-08-2010), ozan abbas (08-08-2010)

Bookmarks

Etiketler
dövme, kültürü

Seçenekler