AlevilerBirligi-Bagimsiz Alevi Halk Hareketi  

Geri Git   AlevilerBirligi-Bagimsiz Alevi Halk Hareketi >
ALEVİLİK KATEGORİSİ
> Alevi Tarihi

Alevi Tarihi Alevilerin Tarisel Surecleri, Katliamlar ve Olaylar

dikkat: Bosuna denemeyin

Hz. Ali'nin Evlilik Hayatı

Alevi Tarihi

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Alt 01-11-2007, 18:32   #1
AlevilerBirligi
Pir Ali Baba
Tarikat kapisi Yol Talibi
.............PiR.........

Pir Ali Baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: Berlin/Almanya
Üye No: 628
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 0
0 mesaja 0 kere tşk edildi
Google Reklamlari
Standart Hz. Ali'nin Evlilik Hayatı

Hz. ALİ'NİN EVLİLİK HAYATI

Hicret’in 2 (M. 623) senesi Hz. Ali, Fatıma'yı babası Hz. Muhammed'den evlenmek için istedi. Hz. Muhammed kızının muvafakatını aldıktan sonra 480 dirhem başlık parası karşılığında ona verdi. Hz. Ali, Fatıma'yı Allah'ın emri ve rızasıyla, 480 dirhem başlık parası karşılığında eş olarak kabul etti. Hz. Ali başlık parası için zırhını rehin koyarak, 480 dirhem başlık parası te'min etmiştir. Hicret'in 2 senesi sefer (M. Ağustos 623) ayında Hz. Ali ile Fatıma'nın nikahları kıyıldı. Akabinde hazır camaata bal şerbeti ve hurma ikram edildi.
Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa. 309-310, A.Y.
Sahih-i Buhari (M. 810-869), c. 4, sa. 44, D.İ.B.Y.
İslam ansiklopedisi, Leyden tabı, mad. Fatima, M.E.B.Y.

Hz. Ali'nin evlilik hayatı, tam bir saadet ve sükün içnde geçmiştir. O devirde birden ziyade kadın ile evlenmek adet olduğu halde; Hz. Ali, Fatıma'nın vefatına kadar başka bir kadın ile evlenmemiştir. Zira bu keyfiyetin bir azda peygamberden çekinmiş olması da mümkündür. Hz. Ali'nin Fatıma'dan, Hasan, Hüseyin, ve Muhsin (Mühsin, küçük yaşta vefat etmiştir) adında oğulları, Ümmü Gülsüm ve Zeyneb adında kızları Medine'den doğmuşlardır.
Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa. 310, A.Y.
Sahih-i Buhari (M. 810- 869), c. 4, sa. 44, D.İ.B.Y.

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed'in kızı Fatıma'dan olma kızı Ümmü Gülsüm, halife Ömer b. Hattab ile evlenmişti. Ümmü Gülsüm'ün halife Ömer'den, Zeyd b. Ömer adında bir oğlu ve bir de kızı dünyaya gelmişti. Halife Ömer b. Hattab onunla evliyken vefat etti. Ümmü Gülsüm, halife Ömer b. Hattab öldükten sonra, Avn b. Cafer ile evlendi. Zira Avn b. Cafer'in Ümmü Gülsüm'den çocuğu olmadı. Avn b. Cafer, Hz. Ali'nin kızı Ümmü Gülsüm ile evliyken öldü. Ümmü Gülsüm, onun ölümünden sonra Muhammed b. Cafer b. Ebü Talib ile evlendi. Muhammed b. Cafer, Ümmü Gülsüm'den hiç çocuğu olmadan öldü. Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa. 311-314, A.Y.

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed'in kızı Fatıma'dan olma kızı Zeynep, Abdullah b. Cafer b. Ebü Talib'i seviyordu. Zeynep'in Abdullah b. Cafer'den, Ali b. Abdullah adında bir oğlu dünyaya gelmişti. Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa. 314-315, A.Y.

2. Fatima'nın vefatından sonra Hz. Ali, Ummu'l-Benin binti Haram el-Kellabiye ile evlenmişti. Bu hanımından Abbas, Cafer, Abdullah ve Osman adlarında dört oğlu dünyaya gelmişti. Ancak Cafer, Abdullah ve Osman bunlar Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

3. Hz. Ali, Temim kabilesinden Mesüd'un kızı Leyla ile evlenmişti. Bu hanımından Ubeydulla ve Ebü Bekir adlarında iki oğlu dünyaya gelmiş, bu iki oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

4. Hz. Ali, Hasam oğullarından Umeys'in kızı Esma ile evlenmişti, bu hanımında küçük Muhammed, Yahya ve Avn adlarında üç oğlu dünyaya gelmiş, bu üç oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

5. Hz. Ali, Benü Tağlib kabilesinden Rabia'nın kızı Sahba ile evlenmişti, bu hanımında Ömer ve Rukiyye adlarında çocukları dünyaya gelmişti. Sahba, Halid b. Velid'in Aynu't-Temr'de ele geçirmiş olduğu esirlerden biriydi.

6. Hz. Ali, Ebu'l-As'ın kızı Umame ile evlenmişti. Umame, Hz. Muhammed'in kızı Zeyneb'in kızı idi. Bu hanımında ortanca Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti.

7. Hz. Ali, Hanifeoğullarından Cafer'in kızı Havle ile evlenmişti, bu hanımında büyük Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti. Bu oğlu Muhammed b. Hanefiyye diye meşhur idi.

8. Hz. Ali, Urve b. Meshud es-Sekafi'nin kızı olan Ümmü Said ile evlenmişti, bu hanımında Ümmü Hasan ve büyük Remle ile Ümmü Külsüm adlarındaki kız çocukları dünyaya gelmişti.

9. Hz. Ali, Kelboğullarından İmrü'l-Kays’ın kızı Mahabba ile evlenmişti, bu hanımında küçük yaşta vefat eden bir kızı dünyaya gelmişti.

Taberi'nin beyanına göre, Hz. Ali şehit olduğu gün 14 erkek çocuğu ve 17 tane de kız çocuğu hayatta idi. Hz. Ali'nin nesli, Hasan, Hüseyin, Muhammed b. Hanefiyye, Abbas ve Ömer adlı oğullarından yürümüştür.
Kaynak: Taberi (M. 839-923) Tarih-i Taberi, c. 3, sa. 217-219, E.O.Y.
İbnü’l-Esir (M.1160-1234) El-Kamil Tarihi, c. 3, sa. 404-405, B.Y.
İslam Ansiklopedisi, Leyden tabı, mad. Ali, M.E.B.Y.

Konu Pir Ali Baba tarafından (22-08-2008 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.
Pir Ali Baba isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-11-2007, 20:11   #2
AlevilerBirligi
porsor

porsor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 377
Tesekkur
Google Reklamlari
Standart Cevap: Hz. Ali'nin Evlilik Hayatı

Alıntı:
Pir Ali Baba Mesajı göster

Hicret’in 2 (M. 623) senesi Hz. Ali, Fatıma'yı babası Hz. Muhammed'den evlenmek için istedi. Hz. Muhammed kızının muvafakatını aldıktan sonra 480 dirhem başlık parası karşılığında ona verdi. Hz. Ali, Fatıma'yı Allah'ın emri ve rızasıyla, 480 dirhem başlık parası karşılığında eş olarak kabul etti. Hz. Ali başlık parası için zırhını rehin koyarak, 480 dirhem başlık parası te'min etmiştir. Hicret'in 2 senesi sefer (M. Ağustos 623) ayında Hz. Ali ile Fatıma'nın nikahları kıyıldı. Akabinde hazır camaata bal şerbeti ve hurma ikram edildi.
Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa.309-310, A.Y.
Sahih-i Buhari (M.810-869), c.4, sa.44, D.İ.B.Y.
İslam ansiklopedisi, Leyden tabı, ma.Fatima, M.E.B.Y.

Hz. Ali'nin evlilik hayatı, tam bir saadet ve sükün içnde geçmiştir. O devirde birden ziyade kadın ile evlenmek adet olduğu halde; Hz. Ali, Fatıma'nın vefatına kadar başka bir kadın ile evlenmemiştir. Zira bu keyfiyetin bir azda peygamberden çekinmiş olması da mümkündür. Hz. Ali'nin Fatıma'dan, Hasan, Hüseyin, ve Muhsin (Mühsin, küçük yaşta vefat etmiştir) adında oğulları, Ümmü Gülsüm ve Zeyneb adında kızları Medine'den doğmuşlardır.
Kaynak: Muhammed İbn İsahk (M. 704-769) Siyer, sa.310, A.Y.
Sahih-i Buhari (M.810- 869), c.4, sa.44, D.İ.B.Y.

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed'in kızı Fatıma'dan olma kızı Ümmü Gülsüm, halife Ömer b. Hattab ile evlenmişti. Ümmü Gülsüm'ün halife Ömer'den, Zeyd b. Ömer adında bir oğlu ve bir de kızı dünyaya gelmişti. Halife Ömer b. Hattab onunla evliyken vefat etti. Ümmü Gülsüm, halife Ömer b. Hattab öldükten sonra, Avn b. Cafer ile evlendi. Zira Avn b. Cafer'in Ümmü Gülsüm'den çocuğu olmadı. Avn b. Cafer, Hz. Ali'nin kızı Ümmü Gülsüm ile evliyken öldü. Ümmü Gülsüm, onun ölümünden sonra Muhammed b. Cafer b. Ebü Talib ile evlendi. Muhammed b. Cafer, Ümmü Gülsüm'den hiç çocuğu olmadan öldü. Kaynak: Muhammed İbn İsahk (m. 704-769) Siyer, sa.311-314, A.Y.

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed'in kızı Fatıma'dan olma kızı Zeynep, Abdullah b. Cafer b. Ebü Talib'i seviyordu. Zeynep'in Abdullah b. Cafer'den, Ali b. Abdullah adında bir oğlu dünyaya gelmişti. Kaynak: Muhammed İbn İsahk (m. 704-769) Siyer, sa.314-315, A.Y.

2. Fatima'nın vefatından sonra Hz. Ali, Ummu'l-Benin binti Haram el-Kellabiye ile evlenmişti. Bu hanımından Abbas, Cafer, Abdullah ve Osman adlarında dört oğlu dünyaya gelmişti. Ancak Cafer, Abdullah ve Osman bunlar Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

3. Hz. Ali, Temim kabilesinden Mesüd'un kızı Leyla ile evlenmişti. Bu hanımından Ubeydulla ve Ebü Bekir adlarında iki oğlu dünyaya gelmiş, bu iki oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

4. Hz. Ali, Hasam oğullarından Umeys'in kızı Esma ile evlenmişti, bu hanımında küçük Muhammed, Yahya ve Avn adlarında üç oğlu dünyaya gelmiş, bu üç oğlu da Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit olmuşlar.

5. Hz. Ali, Benü Tağlib kabilesinden Rabia'nın kızı Sahba ile evlenmişti, bu hanımında Ömer ve Rukiyye adlarında çocukları dünyaya gelmişti. Sahba, Halid b. Velid'in Aynu't-Temr'de ele geçirmiş olduğu esirlerden biriydi.

6. Hz. Ali, Ebu'l-As'ın kızı Umame ile evlenmişti. Umame, Hz. Muhammed'in kızı Zeyneb'in kızı idi. Bu hanımında ortanca Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti.

7. Hz. Ali, Hanifeoğullarından Cafer'in kızı Havle ile evlenmişti, bu hanımında büyük Muhammed adındaki oğlu dünyaya gelmişti. Bu oğlu Muhammed b. Hanefiyye diye meşhur idi.

8. Hz. Ali, Urve b. Meshud es-Sekafi'nin kızı olan Ümmü Said ile evlenmişti, bu hanımında Ümmü Hasan ve büyük Remle ile Ümmü Külsüm adlarındaki kız çocukları dünyaya gelmişti.

9. Hz. Ali, Kelboğullarından İmrü'l-Kays’ın kızı Mahabba ile evlenmişti, bu hanımında küçük yaşta vefat eden bir kızı dünyaya gelmişti.

Taberi'nin beyanına göre, Hz. Ali şehit olduğu gün 14 erkek çocuğu ve 17 tane de kız çocuğu hayatta idi. Hz. Ali'nin nesli, Hasan, Hüseyin, Muhammed b. Hanefiyye, Abbas ve Ömer adlı oğullarından yürümüştür.
Kaynak: Taberi (M.839-923) Tarih-i Taberi, c.3, sa.217-219, E.O.Y.
İbnü’l-Esir (M.1160-1234) El-Kamil Tarihi, c.3, sa.404-405, B.Y.
İslam Ansiklopedisi, Leyden tabı, ma.Ali, M.E.B.Y.
Doğrulukların bayraktarı, karanlıkların ışıldıyan kalemi değerli pirim, hz. Alinin hayatını bu sanal ortamda büyük bir cesaretle su yüzüne çıkardınız ve bize kaynakla doğruyu yazdığınız için size candan ve yürekten teşekür ederim ve yürekten kutlarım. Deyerli pirim, hz. Alinin evlilik hayatını okudum okadar çok sevindim cümleler bulup yazmaktan zorlaniyorum. hz. Ali nur gelmiş ve tekrar mahşer günü bir nur gibi dirilecek. Eyer çok evlilik yapmışsa ve ölmüşse o Ali bize lazım deyildir diyenler aceba ne diyecekler merak ediyorum. Saygı ve hürmetlerimle Porsor
porsor isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-01-2008, 02:22   #3
AlevilerBirligi
MetinK
Birlik Yöneticisi
Alevi-Kırmanç

MetinK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: Uzak Diyarlardan...
Üye No: 31
Tesekkur
Ettıgınız tşk :: 12
5 mesaja 9 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Sayin Pirim;

Bana ilginc gelen bazi seyleri söylemek istiyorum:

Muhammed ile amcacocugu ve "musayip" olan Ali onun kizi ile evleniyor.
Alevilikte ise musayip olan aileler yedi göbekten bile evlilik yapmazlar.

Muhammedin kiziyla evlenen bundan sonrasinda da Muhammedin torunuyla evleniyor.Zeynepten olma Umame ile.Zeynep Islami kabül etmeyen Ebu'l-As ile evleniyor ve bu evliliklerinden Umame doguyor.Yani sonucta Islamin disindan birinin kiziyla evlenilmis oluyor.

Cocuklarinin adlarina baktigimizda: Ömer,Abdullah,Ebubekir,Muhammed,Osmanin bugünkü Aleviler de isim olarak kullanilmadigini görüyoruz.

Imzam:

De bê Wayiro

Kaç kez gelip gittim , kaç kez sınandım,
Kaç kez pervaneydim, kaç kez saz oldum.
Bazen bir ışıkta , bazen sırdaydım,
Adımı sorarsan Metin bil yeter.

MetinK isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 21:52   #4
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

FATSALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1007
Tesekkur
Google Reklamlari
Talking Cevap: Hz. Ali'nin Evlilik Hayatı

Alıntı:
Pir Ali Baba Mesajı göster

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed'in kızı Fatıma'dan olma kızı Ümmü Gülsüm, halife Ömer b. Hattab ile evlenmişti. Ümmü Gülsüm'ün halife Ömer'den, Zeyd b. Abdullah adında bir oğlu dünyaya gelmişti. Kaynak: Muhammed İbn İsahk (m. 704-769) Siyer, sa.314-315, A.Y.
.
aa inanamiyorum! burda söz konusu ÖMER, Islamci "alevilerden" 12 imam sevadali "alevilerin" nefret ettigi, "yezit" gibi lanet ettikleri, Hz Ali'den halifeligi alan HALIFE ÖMER mi?? AA ay çok ilginç!

Imzam:
göklere eristi feryadIm ahIm, .... buda gelir buda geçer...
FATSALI isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 08:23   #5
AlevilerBirligi
BUSE
ALEVİ SÜNNİ NE FARK EDERK

BUSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ikamet: ANKARA
Üye No: 1062
Tesekkur
Google Reklamlari

Bu güzel konuya değindiğiniz için teşekkürler ben şu an bir kitap okuyorum bu kitabın içerisindede Hz.Ali ile ilgili bir çok bilgi var kitabın ismi DÖRT BÜYÜK HALİFE Merve Yayınlarının sevgi ve selam olsun...

Imzam:
ALEVİYMİŞ SÜNNİYMİŞ NE FARK EDER BEN SÜNNİYİM AMA ALEVİLERİDE ÇOK SEVİYORUM BUNUN İÇİN BURADAYIM...
BUSE isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 13:59   #6
AlevilerBirligi
Hasan Dede

Üye No: 630
Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
FATSALI Mesajı göster
aa inanamiyorum! burda söz konusu ÖMER, Islamci "alevilerden" 12 imam sevadali "alevilerin" nefret ettigi, "yezit" gibi lanet ettikleri, Hz Ali'den halifeligi alan HALIFE ÖMER mi?? AA ay çok ilginç!
Sayin fatsali inan dogrudur hz ali kizini ömere vermis dünür olmuslar bunadan sasiracak nevar hz alide islam dinin halifesi ömerde islam dinin halifesi. Alide islam dini icin savasmis ömerde islam dinin icin savasmis. Alide arap ömerde arap ikisininde bize kari olmamis zarari olmus.
Saygilar Hasan Dede
Hasan Dede isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 14:00   #7
AlevilerBirligi
muhammedordusu
Denetıme Alındı

Ikamet: d.bakır
Üye No: 238
Tesekkur
Google Reklamlari

sevgili pir ali baba delil olarak getirdiğiniz kaynaklar gerçketn hoşuma gidiyor.alevi olmanıza rağmen hz.ali ve şii konularına tarafsız yaklaşımınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum
muhammedordusu isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 18:42   #8
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
Hasan Dede Mesajı göster
Sayin fatsali inan dogrudur hz ali kizini ömere vermis dünür olmuslar bunadan sasiracak nevar hz alide islam dinin halifesi ömerde islam dinin halifesi. Alide islam dini icin savasmis ömerde islam dinin icin savasmis. Alide arap ömerde arap ikisininde bize kari olmamis zarari olmus.
Saygilar Hasan Dede
mademki öyle "aleviler" (islamci) aleviler neden Omer Osman ve ebu bekirden nefret eder??? demekki alevilik muslumanlik deil! ve Alevilerin Alisi halife ALi degil! bi daha karsima "biz islamin ozuyuz" diyen bi "alevi" çiksin ona sorucaam ilk soru, bu olucaktir!

not: hasan dede "gerçekten" dede misiniz yoksa sadece "rumunuz" mu oyle? eger gerçek dede iseniz, sizler bi kaç sorum olucak (islamci alevi deilseniz tabi)

Imzam:

Konu FATSALI tarafından (08-05-2008 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-05-2008, 18:47   #9
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
BUSE Mesajı göster
Bu güzel konuya değindiğiniz için teşekkürler ben şu an bir kitap okuyorum bu kitabın içerisindede Hz.Ali ile ilgili bir çok bilgi var kitabın ismi DÖRT BÜYÜK HALİFE Merve Yayınlarının sevgi ve selam olsun...
Merhaba ablasi,

benim ôzel fikrim ce "alevi/sunni" yazmak yerine "alevi / musluman" yazalim.

cunki "alevi / sunni " yazinca her ikiside "muslumanligi" bir kolu imis ibi algilanio.

bilmem anlatibiliomuyum.

tsk saygilar

Imzam:
Alt 08-05-2008, 21:25   #10
AlevilerBirligi
konak
Aleviler Birligi

Üye No: 915
Tesekkur
Google Reklamlari

Anlasilan oki,
Anadolu Alevilerinin kadini esit gorme bakisi tek kadinla evlilik dahi
Bizlerin bahsi gecen Araplarin Hz, Ali ile sadece sembolik ilgimiz oldugunu gosteriyor.

Gerek Hz.Muhammed'in Ozellikle Hz.Ali ve soyunun (ehlibeytin) birden fazla evlilkleri,islam seriatine gonulden bagli oluslari,rehberin Kuran olusu,

Araplarin siilerin (iranlilarin) Hz.Ali anlayisindan uzak oldugumuzu gosteriyor.

Zaten Anadolu Erenleri pir sultan haric,Hz Ali,ehlibeyt diye bir anlayisi one cikardiklarina dair belgede yok.
konak isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 23:12   #11
AlevilerBirligi
BUSE

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
FATSALI Mesajı göster
Merhaba ablasi,

benim ôzel fikrim ce "alevi/sunni" yazmak yerine "alevi / musluman" yazalim.

cunki "alevi / sunni " yazinca her ikiside "muslumanligi" bir kolu imis ibi algilanio.

bilmem anlatibiliomuyum.

tsk saygilar

Alevilik bir mesheptir ve müslümanlığa mensuptur başka bir din biçimi değildir ve başka bir dine dahil gösterilemez bu düşünceniz benim düşüncelerimle tamamen zıt ben alevi değilim lakin birlikte olduğum kişi alevi bu nedenle bu kadar emin ve sizin düşüncelerinize zıt yazma hakkını gördüm kendimde sevgi ve selam ile...

Imzam:
ALEVİYMİŞ SÜNNİYMİŞ NE FARK EDER BEN SÜNNİYİM AMA ALEVİLERİDE ÇOK SEVİYORUM BUNUN İÇİN BURADAYIM...

Konu BUSE tarafından (08-05-2008 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-05-2008, 23:33   #12
AlevilerBirligi
Karann
!!!!! YASAKL A N D I !!!!!!!

Üye No: 291
Tesekkur
2 mesaja 2 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Alıntı:
BUSE Mesajı göster
Alevilik bir mesheptir ve müslümanlığa mensuptur başka bir din biçimi değildir ve başka bir dine dahil gösterilemez bu düşünceniz benim düşüncelerimle tamamen zıt ben alevi değilim lakin birlikte olduğum kişi alevi bu nedenle bu kadar emin ve sizin düşüncelerinize zıt yazma hakkını gördüm kendimde sevgi ve selam ile...
Alevi degilsiniz. O halde birakinda Alevi olanlar hakkinda bilmeden hukum vermeyide kendi ALeviliklerini sizlere tanittmaya çalisan Alevileri anlamaya çalisin. Biz sizin dusundugunuz gibi degiliz, biz bizi koymak istedikleri kaliplardaki gibide degiliz. Bizi anlamak istiyor ve gerçekten alevi açilimi anlamak istiyorsan bize kulak ver.

Tartismalarimizda anlatmak istediklerimizi anlamaya çalis. Beraber oldugun kisi ALevi olabilir. Ama suda varki butun Aleviler geçmislerini, kendi inanç felsefelerini bilmiyorlar.

Islamim, islamin bir mezhebiyim. Dinim islam, mezhebim ALevilik tanimlari gerçekten çok gerilerde kaldi.

Bizler artik yukselen nesil ve gençlik olarak ALeviligimizin bir mezhep olmadigini, Ne Aleviligin Islam diniyle nede Islamin Alevilik yoluyla baglantili olmadigini çok açik ve net bir sekilde soyleyebiliyoruz. Biz artik soylediklerimizide kanitlayacak kadar gelistik. Bilgi birikim seviyesine ulastik. Arastirmalara basladik.

Ilk once sunu anlayin sevgili can.

ALevilik bir mezhep degildir.
Aleviligi hiçbir dini kesim asla ve asla bir mezhep olarak goremez.
Yolunun farkinda olan hiçbir Anadolu ALevisi kendisini bir Islam mezhebi sayamaz.
Alevilik ISlamdan etkilenisdir.
Yanliz Islam ile dogmamis, baslamamistir.

Konu Karann tarafından (08-05-2008 Saat 23:34 ) değiştirilmiştir.
Karann isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 23:44   #13
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
BUSE Mesajı göster
TEKRAR merhaba ablasi,

1. benim ailem, çevremde alevi deil. Alevilige BEN ilgi duydum.
2. fikirlemiz ZIT olailir..."Insanlar konusarak anlasir" ve herkes kendi fikrini belirtmekt özgürdür.
3. sen öyle düsunebilirisn ama yine "aelvilik islamdir" demek yerinde "ben aelviligi islam içi" görmek istiyorum desen daha uygun olucagini dusunurum.

ve BEN'ce ve bugune kadar aldigim bilgilere göre alevilik islam degil alevilik bi mezhep hiç deildir, her dinden islam aldigi gibi motifler almis evet, ve ozellikle anadolu da islam daha yaygin oldugunda ozellikle islami motifler içine burunmus fakat alevilik islam deil.

bu konuda 16 yuzyilda anadoluya sizan safevi devleti kurucusu SAh Ismaili bi arastir mani tavsiye edeyim....

alevilik kendine has bi inançtir.

aleviligi islam içinde gostermek te israr edenker (bi yanda sunniler bi yanda siiler) her ikisi de aleviligi kendilerene çekme çabasinda lar. asimile yani.

+ daha çok yakin zaman a kadar senin oldugun durum (yani sen musluman esin alevi) bu durum o savundugun islamci aleviler tarafindan duskunluk, yezitlik, sebebi olduunu biliomusun?

bu link'e bi bak istersen http://www.alevionline.com/haberler/...ligi/1165.html

saygialarimla

Imzam:

Konu FATSALI tarafından (08-05-2008 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-05-2008, 23:50   #14
AlevilerBirligi
Karann
!!!!! YASAKL A N D I !!!!!!!

Üye No: 291
Tesekkur
2 mesaja 2 kere tşk edildi
Google Reklamlari

Alıntı:
FATSALI Mesajı göster
TEKRAR merhaba ablasi,

1. benim ailem, çevremde alevi deil. Alevilige BEN ilgi duydum.
2. fikirlemiz ZIT olailir..."Insanlar konusarak anlasir" ve herkes kendi fikrini belirtmekt özgürdür.
3. sen öyle düsunebilirisn ama yine "aelvilik islamdir" demek yerinde "ben aelviligi islam içi" görmek istiyorum desen daha uygun olucagini dusunurum.

ve BEN'ce ve bugune kadar aldigim bilgilere göre alevilik islam degil alevilik bi mezhep hiç deildir, her dinden islam aldigi gibi motifler almis evet, ve ozellikle anadolu da islam daha yaygin oldugunda ozellikle islami motifler içine burunmus fakat alevilik islam deil.

bu konuda 16 yuzyilda anadoluya sizan safevi devleti kurucusu SAh Ismaili bi arastir mani tavsiye edeyim....

alevilik kendine has bi inançtir.
bu link'e bi bak istersen http://www.alevionline.com/haberler/...ligi/1165.html

saygialarimla
Biz senin bu soylediklerini anlayabilmek için yillarca arastirmalar yaptik. Kendimizi bastan assagiya inceledik. Inancimizin siyasal, kulturel ve etnik butun boyutlarini arastirdik/tartistik.

Bize sunulan hazir bilgiler olmadi. NEde yol gostericisi. Deyislerimizle, inancimizin temel esaslariyla bu isi basardik. Adim adim sirlara ermeye basladik. Dune kadar ulu ora konusulamayan, konusulmaktan korkulan konulari bagira bagira tartisir olduk.

Ama bakiyorumda sen bu denli kisa surede bu denli iyi anlayabildin bizi. Basarilar diliyorum sevgili Fatsali.
Karann isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 23:58   #15
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
karAn Mesajı göster
Biz senin bu soylediklerini anlayabilmek için yillarca arastirmalar yaptik. Kendimizi bastan assagiya inceledik. Inancimizin siyasal, kulturel ve etnik butun boyutlarini arastirdik/tartistik.
Bize sunulan hazir bilgiler olmadi. NEde yol gostericisi. Deyislerimizle, inancimizin temel esaslariyla bu isi basardik. Adim adim sirlara ermeye basladik. Dune kadar ulu ora konusulamayan, konusulmaktan korkulan konulari bagira bagira tartisir olduk.
Ama bakiyorumda sen bu denli kisa surede bu denli iyi anlayabildin bizi. Basarilar diliyorum sevgili Fatsali.
sagol abisi, sayenizde de sayilir ... ben çocukluumdan bu yana baskalarinin bana inançlarinin "tek dogru" budur diye dayatmasina daima karsi çikmisimdir. O yüzden olsa gerek arastirip kendi "dogrumu" bulmak ônemli...aleviligi islam yapanlara sonuna kadar karsiyim (gerek sunni olsun gerek sii olsun)...

Imzam:
Alt 09-05-2008, 10:26   #16
AlevilerBirligi
BUSE

Tesekkur
Google Reklamlari

Fikirlerinize saygı duyuyorum...

Imzam:
Alt 09-05-2008, 13:33   #17
AlevilerBirligi
FATSALI
Aleviler Birligi

Tesekkur
Google Reklamlari

Merhaba, yine ben geldim.
diger bi forumda, okudugum biseyi paylasmak istedim.

Bi vatanda (kendisini alevi diyor ve Aleviligin sadece onda olduguna inaniyor, yazilarindan daha çok Sii yada Caferi oldugu belli ama neyse...)

efendim Hz.Ali, evet kizini ömer ile evlednirmis AMA bunun nedeni??
ömer Ali'yi tehdit etmiste, kizini Amis!

bu kadar da saçmalik olmaz yaaa....tuttutmuslar bi 12 imam, açik ve net bi sekilde ortada olan'a bile kaçamak bahane buluyo bunlar...

yaaa yorum yapmayi bile gerek duymuyorum....

Imzam:

Konu FATSALI tarafından (09-05-2008 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-05-2008, 13:39   #18
AlevilerBirligi
muhammedordusu
Denetıme Alındı

Ikamet: d.bakır
Üye No: 238
Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
FATSALI Mesajı göster
Merhaba, yine ben geldim.
diger bi forumda, okudugum biseyi paylasmak istedim.

Bi vatanda (kendisini alevi diyor ve Aleviligin sadece onda olduguna inaniyor, yazilarindan daha çok Sii yada Caferi oldugu belli ama neyse...)

efendim Hz.Ali, evet kizini ömer ile evlednirmis AMA bunun nedeni??
ömer Ali'yi tehdit etmiste, kizini Amis!

bu kadar da saçmalik olmaz yaaa....tuttutmuslar bi 12 imam, açik ve net bi sekilde ortada olan'a bile kaçamak bahane buluyo bunlar...

yaaa yorum yapmayi bile gerek duymuyorum....
ömer ali yi tehdit mi etmiş...e o zaman desenize ali ömer den korkuyordu.hani ömer in korkaklığından dem vurup da ali nin savaşlardaki cesaretinden bahsediyorlardı..ali korkak mı yani??

şimdi çelişkili konuşmanın lüzumu yok.

tek bi gerçek var.ali ömer de müslümandı.ali kızını ömer e vermiştir.çünkü birbirlerini seviyorlardı.hem ömer in hilafeti sırasında ömer bizzat ali nin görüşlerinie başvuruyordu.yani ali ömer in başyardımcısıdır diyebiliriz.onun danışmanıdır diyebiliriz.öyle iken uydurma rivayetlerle ya da çarpırılmış iddalarla ya da saçma sapan nedenlerle ikisinin arasını ayrımanın birbirlerinden nefret ettikleri gibi konuşmanın anlamı yok.
muhammedordusu isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-05-2008, 13:56   #19
AlevilerBirligi
konak
Aleviler Birligi

Üye No: 915
Tesekkur
Google Reklamlari

Hz. omer
insanligin tarihle olan bagini kulturunu ilkel(dogmalardan) inaanc gerekcesinden dolayi koparmistir.

Hirstiyan kardinalin eksik biraktigi ilkelligi kendisi tamamlayarak iSKENDEiYE
kutup hananesinndeki yuzbinlerce el yazmasini yakmistir.
Tipki ispanyol somurgecilerin maya,yazitlarina yaptigi gibi,
hitlerin , 12 cuntasinin fasist mantigi gibi....

Dogmalari kendilerine rehber edinmis bui sahislar adi ister omer,ister ali,isterse osman olsun, insanligin onunu aydinlatacak felsefeleri,pratik anlamda adimlari olmamistir.

Bu arap ileri gelenlerinin 3 yanlislari 1 dogruyu goturseydi,yasamlarinda,,sinifta kalirlardi.

Kaldiki hicbir dogmada (dinde) kadin on plana cikmamistir,araplarda bu daha vahimdir;
tutmusunuz hangisi sevdi sevmedi ,isteyerekmi oldu baska nedenlemei oldu diye sorunun mantiginin disinda gereksiz detaylarla ugrasarak hedften cikmis oluyorsunuz.

Sunu kabul edin Ne hz.muhammmet ,ne Hz Ali ve ehlibeyti kadini yuceltip gereken degeri vermistir...
konak isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-05-2008, 14:20   #20
AlevilerBirligi
Hasan Dede

Üye No: 630
Tesekkur
Google Reklamlari

Alıntı:
FATSALI Mesajı göster
mademki öyle "aleviler" (islamci) aleviler neden Omer Osman ve ebu bekirden nefret eder??? demekki alevilik muslumanlik deil! ve Alevilerin Alisi halife ALi degil! bi daha karsima "biz islamin ozuyuz" diyen bi "alevi" çiksin ona sorucaam ilk soru, bu olucaktir!

not: hasan dede "gerçekten" dede misiniz yoksa sadece "rumunuz" mu oyle? eger gerçek dede iseniz, sizler bi kaç sorum olucak (islamci alevi deilseniz tabi)
Sayin fatsali ben Kureysan asiretin Kaziya kolundanim Dedeyim ama Dedelik yapmiyorum Berlinde yazi yazan birkac arkadas beni tanir. Saygilar Hasan Dede
Hasan Dede isimli Üye şimdilik cevrimdisidir   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
alinin, evlilik, hayatı

Seçenekler